Hoe zorg je ervoor dat je interieur écht bij je persoonlijkheid past? Wil je graag een nieuw tapijt, maar ben je de weg kwijt tussen alle stalen? Waar plaats je die leeslamp nu het best? En is het een goed idee om je plafond een donkere kleur te geven? Vanaf 6 oktober leren we jou graag de kneepjes van ons vak, tijdens onze Xpo44. Je leert er bij over de belangrijkste aspecten van een uniek interieur en ontdekt met je eigen ogen hoe kleine details het verschil kunnen maken.

Xpo44 : Inspiratie woonkamersGeen traditioneel Weekend van de Klant, dit jaar. Met onze Xpo44 maken we er een echte belevenis van. Speciaal voor onze klanten transformeren we onze toonzaal vanaf 6 oktober in een echte tentoonstellingsruimte met zeven installaties. Elke installatie belicht een ander aspect van interieurvormgeving. Moodboards creëren, materialen mixen, het effect van kleuren, optische illusies, het belang van een lichtplan: tijdens de Xpo44 ontdek je op welke manieren interieurkeuzes de sfeer van een ruimte kunnen beïnvloeden.

Waarom een expo?

Grafisch behangpapier, een dressoir in een fel kleurtje, een opvallende designstoel? Soms is het moeilijk om het effect van een bepaalde interieurkeuze op voorhand in te schatten. Daarom spelen veel mensen op veilig. Ze kiezen voor het designinterieur dat ze kennen, want daar kunnen ze zich wat bij voorstellen. Begrijpelijk: design is een investering, dan doe je maar liever geen miskopen. Maar er is ook een keerzijde aan dat verhaal. Want als iedereen op veilig speelt, is het niet gek dat al die veilige interieurs stilaan op elkaar beginnen lijken. Terwijl ze toch bewoond worden door totaal verschillende mensen?

Xpo44 : Inspiratie stoelenWil je liever wonen in een huis dat écht bij je past? Kiezen voor een interieur uit de duizend? Tijdens onze Xpo44 ontdek je wat er gebeurt als je niet op veilig speelt. Aan de hand van o.a. installaties, parallelinterieurs, kijkdozen en 3D-simulaties, leer je hoe bepaalde interieuringrepen – denk maar aan kleurengebruik, patronen, materialen en verlichting – de sfeer van een ruimte totaal kunnen transformeren. Je ziet met je eigen ogen wat een drukke tegelvloer met de ruimte doet, of hoe knus een donker plafond wel niet kan zijn. Maar je leert ook bij over verlichtingsplannen, het mixen en matchen van materialen, het uitkiezen van de – voor jou – juiste designstoel, het bepalen van het ideale tapijt voor jouw ruimte(s) en nog zo veel meer.

Benieuwd? Wij verwelkomen je graag vanaf 6 oktober in onze toonzaal. Uiteraard is iedereen van harte welkom om de expo vrij te bezoeken.

Praktisch

XPO44 van 6 t.e.m. 21 oktober

Gratis toegang
Maandag: 14.00 – 19.00
Woensdag: 10.00 – 18.00
Donderdag: 10.00 – 18.00
Vrijdag: 10.00 – 18.00
Zaterdag: 10.00 – 18.00

Zondag:
1e en 3e zondag van de maand: 10.00 – 18.00