We lieten jullie eerder al kennis maken met enkele van onze voor en na projecten. Vandaag presenteren we jullie een renovatie die ons wel heel nauw aan het hart ligt: onze eigen toonzaal!

Het gebouw waarin As44 vandaag gevestigd is, deed ooit dienst als college, klooster en later als gemeentelijke bibliotheek van Asse. Dit pand draagt dus heel wat geschiedenis met zich mee. Bij de renovatie ervan werd het daarom grondig aangepakt, maar werden talrijke authentieke elementen behouden. Het eindresultaat is, zoals jullie al dan niet weten, een interessante mix tussen oud en nieuw.

De pianozaal: heldere eye-catcher

De pianozaal is vandaag het pareltje van onze toonzaal. Het verschil kon niet groter zijn. Door de helder witte muren en overvloedige lichtinval via de grote ramen, klaart de ruimte helemaal op en komt deze nog meer tot zijn recht. Dankzij de hoge plafonds is er ook ruimte voor een aantal eye-catchers. We hingen kleurrijke wandtapijten van Driade omhoog die zowel akoestisch als visueel de ruimte interessanter maken en kozen voor lusters van het Belgische verlichtingsmerk Dark.

Van binnenkoer naar aangename tuin

Ook de binnenkoer van het pand gaven we een grondige make-over. We legden grastapijten en een waterpartij aan en gaven de buitenmuren een stevige opknapbeurt. Het gezicht van de Nemo chair, ontworpen door Fabio Novembre voor Driade, trekt onmiddellijk de aandacht.

Traphal: verloren elementen herwaarderen

Vervolgens kende de traphal van het pand een zichtbare metamorfose. We herstelden deze stijlvolle trap in zijn originele staat maar voegden er een nieuw likje verf aan toe. De trap zorgt daardoor voor een modern element in combinatie met de klassieke tegelvloer die behouden werd.

Een huiselijk pand met verborgen hoekjes

Het pand bestaat uit heel wat kamertjes en gangen. Ook die werden opgefrist en gemoderniseerd met behoud van enkele klassieke elementen. We creƫerden zo telkens een frisse, gezellige en huiselijke sfeer.

Ben je zelf ook op zoek naar interieuradvies voor een persoonlijk project? Kom dan zeker eens bij ons langs. We staan je graag bij met ons professioneel kleur- en stijladvies. We bekijken dan samen de plannen, komen eventueel ter plaatse en maken indien gewenst een 3 dimensionale weergave van je interieur.

Voor andere projecten kan je hier terecht.