Vorige maand trok het As44 team naar één van de grootste interieurbeurzen in Europa. De Imm in Keulen. Hieronder lijsten we de meest opvallende interieurtrends voor je op.

Trend 1: Kamerschermen

Waar het de afgelopen jaren ‘on trend’ is geweest van ruimtes zo open en groot mogelijk te maken, zie je in 2019/2020 een opmars van de kamerschermen om zones terug kleiner te maken. Deze zorgen voor gezelligheid, extra kleur in de ruimte en worden vaak multifunctioneel ontworpen. Wat ons meteen bij trend twee brengt!

interieurtrends - Kamerscherm

Kamerscherm Lola uit de collectie van Schönbuch won de Stylepark Selected Award als interessantste nieuwe product van IMM Cologne 2019. Dit kamerscherm kan samengesteld worden naar de wensen van de klant aan de hand van kapstokhaken en legplankjes.

Waar we deze trend nog terugvinden:

Links: Sancal – Insula. Modulair zetelsysteem, waar een hoger scherm zorgt voor een afscheiding.
Rechts: Capdell – S Ana. Gekleurde panelen die de ruimte opvrolijken en gemaakt zijn uit akoestisch absorberend materiaal.

Trend 2: Klein en functioneel wonen

Het leven anno 2019 is een stuk flexibeler dan vroeger geworden. Ontwerpers zoeken daarom naar meubilair dat kleiner, modulair en multifunctioneel is en past in de levensstijl van vandaag. Slimme oplossingen om klein te wonen.

interieurtrends: modulaire tafel

Zwitserse merk Willisau voegde een uitbreiding aan hun collectie uitrekbare tafels toe, waardoor je nog meer volk kan ontvangen!

Ook bij Woud vond men enkele praktische dingen uit zoals onder andere dit superleuke tafeltje, dat tevens dienstdoet als opbergkastje en een spiegel die verbonden is aan een rekje, dat je invult volgens wat jij nodig hebt.

Trend 3: Color blocking en monotone kleuren

Een van de interieurtrends die we absoluut niet konden missen, was de aanwezigheid van kleur. Van pasteltinten tot hevig gekleurde vlakken, je kan het zo gek niet bedenken. Meubelstukken worden in dezelfde kleur dan muren gezet, waardoor deze bijna verdwijnen en de ruimte bijgevolg groter doen lijken. Deze trend wordt ook doorgetrokken in het ontwerp van stoelen waar – in tegenstelling tot vroegere jaren – de bekleding afgestemd wordt op de kleur van de poot.

De stand van Schönbuch vatte dit alles mooi samen.

Waar we deze trend nog terugvinden:

Links: Capdell – Nix. Houten stoel waarbij zitvlak, leuning en poten in eenzelfde kleur gezet zijn. 
Midden: Sancal – Tortuga. Aan te kleden naar keuze, maar wordt dit jaar op deze manier voorgesteld.
Rechts: Cappellini – Tate color. Zitvlak en poten staan in dezelfde kleur.

Trend 4: glazen bol

De toekomst kunnen we niet volledig voorspellen, maar dat gekleurd glas terug in opmars is, daar kan je niet omheen. Het wordt gebruikt voor verlichtingsarmaturen, glazen, vaasjes, tafels enzovoort. De textuur die eraan gegeven wordt, verwijst naar het retro tijdperk, en toch werd er een hedendaagse touch aan gegeven waardoor het zeker niet ‘ou(d/t)’ is.

Pulpo brengt een prachtige collectie die modern en toch retro was.

Waar we deze trend nog terugvinden:

Links: Iittala – Raami collectie door Jasper Morrison. Zowel glazen, theelichtjes als een karaf.
Rechts: Panzeri – Emma. Gekleurd glas met textuur in de gekste vormen.

Trend 5: Door een roze bril

Pantone riep dit jaar living coral uit tot kleur van het jaar. Je kan er dan ook niet omheen dat ieder merk een tint van roze in zijn collectie probeert te verwerken.

Scönbuch – dinging table.

Waar we deze trend nog terugvinden:

Links: Iittala – Teema collectie in roze.
Rechts: Softline – Roze stoel.