Wat zouden we zijn zonder zitmeubilair? Ooit al eens bij stil gestaan? Vaak zijn de meest voor de hand liggende zaken, dingen die we niet in vraag stellen. In dit blogbericht geven we je enkele leuke wist je datjes mee over je zitmeubilair, waar je hoogstwaarschijnlijk nog niet vaak stil bij stond.

Wat zouden we zijn zonder zitmeubilair? Ooit al eens bij stil gestaan? Vaak zijn de meest voor de hand liggende zaken, dingen die we niet in vraag stellen. In dit blogbericht geven we je enkele leuke wist je datjes mee over je zitmeubilair, waar je hoogstwaarschijnlijk nog niet al te vaak stil bij stond.

Je eetkamerstoel en toilet zitten even hoog.

Dat lees je inderdaad correct. Ieder zitelement in een interieur werd gemaakt op een standaard hoogte die algemeen ervaren wordt als ‘ergonomisch aangenaam’. Stoelen, zetels en zelfs de toilet hebben een standaardhoogte die varieert tussen 40 cm en 46 cm. Dat geldt wereldwijd voor al het zitmeubilair. Begrijp je nu waarom in horeca en bedrijven vaak zetels en stoelen zonder problemen afgewisseld kunnen worden als zitplaats? Ze zitten allemaal even hoog, maar zorgen visueel voor een interessanter aangekleed geheel. Meet het gerust even na!

Barstoelen bestaan in twee hoogtes.

Daar kan het in aankoopfase dan ook soms eens fout lopen. Bartafels en de keukeneilanden worden standaard gemaakt op een hoogte van 90cm of 110cm. Uiteraard heeft dat als gevolg dat barstoelen ook in twee hoogtes beschikbaar moeten zijn. Dus, meet best de hoogte van je keukeneiland even na alvorens je naar de winkel trekt. Niets vervelender dan thuiskomen met te lage of te hoge stoelen. Thank us later!

De stoffering van je zetel is waterbestendig.

Bekijk het eigenlijk zoals je schoenen waterdicht maken. De kwalitatieve stoffen die door onze collecties Sancal, Capdell, Driade, Jesse en Cappellini gebruikt worden, zijn reeds behandeld tegen vochtschade. Ze bevatten als het ware een onzichtbaar laagje vernis dat waterafstotend werkt. Zo zullen druppels niet meteen intrekken in de stof wanneer er gemorst wordt. Sommige collecties opteren ervoor om te werken met verwijderbare covers. Je kan deze hoezen afhalen wanneer deze vuil zijn en ze laten wassen in de droogkuis. Zei er iemand een wijntje?

Eén model, meerder onderstellen.

Wist je dat wat je ziet, niet altijd hoeft te zijn wat je bestelt? Zo bestaat onze collectie zitmeubilair uit ontelbaar veel samenstellingen van een bepaald model. Je kan dus van één bepaalde stoel, zo’n acht verschillende onderstellen verkrijgen. Zo pas je stoelen aan in functionaliteit waarvoor jij hem zal gebruiken. Handig toch?

Kom je graag nog meer te weten, breng ons dan eens een bezoekje!