Niet alleen la vie, ook je huis mag ‘en rose’. Want roze is een frisse, zachte kleur, waarmee je het interieur een hyperstijlvolle trendupdate geeft, tenminste als je maathoudt. Onze favoriete As44-eyecatchers én een rijtje do’s & dont’s voor een slimme roze-injectie in huis.

Zo voeg je roze toe aan je interieur:

  • Het cliché wil dat roze meisjesachtig of vrouwelijk is, maar dat hoeft beslist niet zo te zijn. Roze kan net heel strak ogen, zeker in combinatie met hardere kleuren als zwart, wit of koel muisgrijs. Ga altijd voor een fris contrast en blijf weg van zachte bruin-, beige- en zandtinten: die maken het geheel te flauw.
  • In tegenstelling tot een allesoverheersende kleur als rood, past roze zich erg gemakkelijk aan andere kleuren aan. Dat maakt het tot een heel handige accentkleur: ze sluit nagenoeg geen kleuren uit én geeft warmte aan je koele interieur. Probeer zeker eens roze te mixen met blauw of groen: instant succes.
  • Let op voor overdaad. Een roze tapijt én roze kussens én roze muren én roze gordijnen is van het goede te veel. Roze kan, gedoseerd gebruikt als accenttint, heel stijlvol zijn. Maar overdrijf een kléin beetje, en je zit al snel in de Barbie-gevarenzone. Bouw de roze accenten dus langzaam op.

  • Met accessoires als een kussen of bijzettafeltje integreer je roze op een heel gemakkelijke en snelle manier in je interieur.
  • Omdat roze niet overheerst én het de vorm van een meubelstuk mooi accentueert, kun je er ook voor kiezen om een designstuk – bijvoorbeeld een eenzit – in het roze te zetten. Ga dan wel voor een zachte tint, zo blijft het kleuraccent subtiel én geraak je er niet op uitgekeken.