‘Een collectie die nergens bij past, en daardoor net overal bij past’, zo laat het jonge Franse designmerk Petite Friture zich het liefst omschrijven. Geen idee wat je je daar precies bij moet voorstellen? Een paar weetjes over deze speelse nieuwkomer bij As44.

  • Petite Friture is een designmerk dat zowel meubilair, verlichting als (textiel)accessoires ontwerpt.
  • Het merk heeft geen eenduidige stijl, maar is toch herkenbaar. Elk stuk uit de collectie krijgt immers die leuke Petite Friture-twist. Originaliteit en creativiteit zijn belangrijke huiswaarden.
  • Het jonge Franse merk heeft niet de ambitie om een totaalmerk te zijn. In tegenstelling tot heel wat andere designhuizen, kan je er dus niet je volledige interieur mee inrichten. Petite Friture ziet voor zichzelf een andere functie: op een creatieve manier de gaatjes invullen. Het is een merk waarmee je hier en daar een origineel accent legt in je interieur.
  • Hun design is zacht voor je budget. De prijzen zitten doorgaans erg goed, waardoor het een leuk instapmerk is dat het erg goed doet bij een jonger publiek.
  • Petite Friture brengt leven en kleur in huis, maar niet op een opvallende clichémanier. Ze houden de kleuren vaak bewust zacht.

5 Petite Friture designs in de kijker:

Vertigo: een van hun meest herkenbare designs. Een leuke eyecatcher die de ruimte echt aankleedt. Uiterst geschikt als je een hoog plafond hebt: met de Vertigo creëer je een heel knusse sfeer boven de eettafel, zonder dat bombastische ‘lustereffect’. Door haar fijne belijning blijft de lamp luchtig en elegant.

Richtprijs: vanaf 730 euro excl. btw

Curiosity: porselein met een knipoog naar het witte konijn in de hoed van de goochelaar. Niet het chicste design van het merk, maar wel een heel leuk detail in bijvoorbeeld de keuken. Doet het ook goed als origineel geschenk.

Richtprijs: 39 euro incl. btw

Nubilo: sommige kussens hebben een vaste kleur, andere kan je dan weer zélf aanpassen. Zo krijg je als klant doordachte keuzevrijheid: je kan het sympathieke zeteltje aanpassen aan je interieur, maar je loopt niet het risico dat je het design per ongeluk – in al je enthousiasme – verknoeit. Welke kleur je ook kiest: de Nubilo blijft altijd even mooi en evenwichtig.

Richtprijs: vanaf 1.400 euro excl. btw

Grillo: handig als je geen schakelaar meer over hebt, maar wél nog graag een extra wandlamp wilt hangen. Deze lamp kan in het stopcontact en de opvallend gekleurde kabel is zo mooi dat hij gewoon over de muur mag lopen.

Richtprijs: vanaf 160 euro excl. btw

Volutes en Jungle: de kussens van Petite Friture hebben altijd twee gezichten: de ene kant is voorzien van een opvallende print, de andere heeft gewoon een effen kleurtje. Ook de textuur verschilt: zo kan de voorkant van velours zijn, maar de achterkant in katoen. Met deze kussens kan je dus telkens een heel andere sfeer creëren in de sofa of op bed.

Richtprijs: 103 euro excl. btw

Petite Friture in de bib van Asse

Petite Friture heeft ook een heel leuke lijn buitenmeubilair. Benieuwd? Ga dan zeker eens een kijkje nemen in de bibliotheek van Asse. As44 richtte er twee gezellige leesterrassen in op de binnenkoertjes, met de originele zwarte banken, stoelen en tafels van Petite Friture.

Van betonnen binnenkoer tot gezellig leesterras

Mini make-over voor de bib van Asse. De twee binnenkoertjes van de bibliotheek werden er omgevormd tot gezellige leesterrassen. We kozen voor het buitenmeubilair van Petite Friture: onderhoudsvriendelijk (de stoelen en tafels mogen gewoon buiten blijven staan), maar dankzij de originele belijning toch heel speels. Belangrijk, want binnen zulke hoge betonnen muren loop je anders al snel het risico op een saaie setting. De banken en stoelen uit de collectie ‘Week-end’ creëren een gezellig bistrogevoel in de bib: zo nodigt het terras uit tot lekker lang lezen.