De feestdagen staan voor de deur en bij een geslaagd kerstfeest hoort nu eenmaal een prachtige feesttafel. Weet jij al hoe je dit jaar de tafel zal dekken? Laat je inspireren door onze tips!

  1. Wees creatief met je servetten

Mooie servetten mogen op geen enkele feesttafel ontbreken. Leg ze niet zomaar onder het bestek maar toon je van je creatiefste kant en vouw je servetten op een creatieve manier. Als je even online zoekt, vind je tal van leuke ontwerpen.

2. Zorg voor een groen accent

En met groen bedoelen we niet de kleur! Knip enkele takjes uit jouw kerstboom en verwerk deze in jouw tafeldecoratie voor een subtiel, groen accent.

3. (Her)gebruik je kerstversiering

Geen zin om te investeren in extra tafeldecoratie? Versier je tafel dan gewoon met enkele kerstballen uit de kerstboom. Zo past jouw tafel meteen bij de rest van jouw versiering. Let er enkel op dat er nog voldoende ruimte overblijft op tafel voor het eten, less is more!

4. Speel met kleur

Gekleurde borden bepalen heel vaak de sfeer van jouw tafel. Kies voor donkere, stijlvolle kleuren en werk af met frisse, lichte accenten voor een feestelijke look. Beschik je enkel over een klassiek wit servies? Voeg dan kleur aan je tafel toe met een tafellaken, een loper of servetten.

5. Zorg voor een persoonlijk detail

Een handgeschreven naamkaartje, een origineel verpakt bestek of een klein geschenkje op het bord van elke gast zorgen ervoor dat iedereen zich meteen welkom voelt.